مسقعة شعبية على الطريقة المصرية
المقادير
باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين .
صلصة طماطم .
ثوم مدقوق .
بصلة مبشورة .
كوب مرق او ماء .
التوابل : ( ملح - فلفل - كمون - كزبرة - قرفة - فلفل احمر حلو - بهارات )
زيت او سمن .
طريقة التحضير
حمرى البصل فى الزيت حتى يصفر لونة ضعى الثوم المدقوق
قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفلفل الاسود والكزبره وقليل من القرفة .
ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار وأتركيها لتتسبك جيدا
الى ان يظهر الزيت على وش الصلصة ثم ضيفى الباذنجان والفلفل والبطاطس
وباقى التوابل والبهارات والكمون وزودى المرق حسب الحاجة .
قدميها مع الارز أو الخبز .
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق